hbo-niveau particulier-of-in-opdracht nazorg rust-en-ruimte individueel-of-groepsverband linkedin-superieur regio-west-brabant personal-branden netwerken 10-weekse werk-verwerven afscheid-van-oude-situatie video-cv vacature-analyse linkedin event-en-masterclass wervend-schrijven succesverhaal-in-20-woorden begeleiden-naar-ander-werk voorbereiden-sollicitatie-en-cv coachen-en-trainen

NETWERKEN

Bij de term ‘netwerken’ denkt u wellicht aan borrels, feesten en partijen, gewichtige gesprekken met ‘belangrijke’ mensen. Maar netwerken is niets meer dan het aanboren van contacten uit eigen kring – vrienden, kennissen, oud-collega’s, familie en buren. Een buurman biedt u niet direct een arbeidscontract, maar hij brengt u weer in contact met een derde. En zo gaat de bal rollen. Ervaring leert: uw netwerk is vele malen groter dan u denkt!

Een absolute voorwaarde: men moet alleen duidelijk op het netvlies hebben wat u zoekt en wat u te bieden heeft. In een paar zinnen moet u dit kunnen uitleggen; een zogenaamde elevator pitch. Dit is stap één. Stap twee: u maakt een analyseert uw omgeving. Stap drie: u benadert sommigen ook daadwerkelijk. En u zult zien: men helpt u graag op weg. Een ‘short cut’ of ‘kruiwagen’ is zeer effectief.

Social Media

U moet er aan geloven: het gebruik van sociale media. Doe uzelf niet tekort: een groot deel van de vacatures vindt u écht niet meer in de kranten. Maar daarnaast zijn de zaken nu ook omgedraaid: u hoeft niet meer alleen – passief – te wachten en te reageren op vacatures. Nu kunt u uzelf kenbaar maken – u bent zélf het aanbod, een werkgever benadert u! Een effectief middel, mits met beleid toegepast. In overleg selecteren we het juiste kanaal voor uw curriculum, video – presentatie, LinkedInprofiel en -pagina en Facebookpagina.