hbo-niveau particulier-of-in-opdracht nazorg rust-en-ruimte individueel-of-groepsverband linkedin-superieur regio-west-brabant personal-branden netwerken 10-weekse werk-verwerven afscheid-van-oude-situatie video-cv vacature-analyse linkedin event-en-masterclass wervend-schrijven succesverhaal-in-20-woorden begeleiden-naar-ander-werk voorbereiden-sollicitatie-en-cv coachen-en-trainen

BEGELEIDEN NAAR ANDER WERK

Bij ons klopt u aan voor alle mogelijke vraagstukken op het gebied van werk. Meestal bent – of u voelt zich – gedwongen om te zoeken naar ander werk. Grofweg zijn er drie situaties.

U bent (nog) in loondienst: OUTPLACEMENT

Uw werkgever heeft aangegeven dat uw betrekking – om welke reden dan ook, – ten einde loopt. Voorlopig blijft u formeel in dienst, maar u krijgt tijd en gelegenheid om u te orienteren op ander werk. Op het eerste oog lijkt dit een prettige constructie, maar deze vrijheid is zelden vrijblijvend; vaak wordt een einddatum met u ‘afgesproken’. Wel of geen deadline: vanuit het bedrijf voelt u dagelijks de druk om zsm met een nieuw arbeidscontract te kunnen wapperen. Dit is immers het primaire doel van uw werkgever;hij stelt u niet voor niets vrij van bepaalde verplichtingen. In dit traject – van werk naar werk – zet u samen met één van onze professionals de lopende zaken en/of opties binnen de arbeidsmarkt op een rij: outplacement. Soms wordt deze ondersteuning door uw werkgever aangeboden, al dan niet binnen een algehele afkoopregeling (bijvoorbeeld een ontslagvergoeding en scholingskosten).

U bent niet (meer) in loondienst: TERUG NAAR WERK

U heeft al afscheid genomen van uw werkgever en zoekt werk vanuit een uitkeringspositie. De financiële en emotionele druk om een baan te vinden is groter en uw positie als werkloze is wat minder sterk. In dit traject werkt u samen met onze professional gericht toe naar het doel: weg uit de werkloosheid, terug naar uw oorpronkelijke maatschappelijke status werken in loondienst.

Zelfstandig ondernemer worden: ZZP ONDERZOEKSTRAJECT

Wel of niet aan het werk; u speelt met de gedachte om voor uzelf iets te beginnen, wellicht opgekomen tijdens een reïntegratie- of outplacement traject, Hoe het ook zij; dit is een serieuze stap, die niet ‘lichtvoetig’ gezet moet worden. Springt u vooral niet in het diepe! Een afgewogen beslissing voorkomt tegenslag,wellicht ook ten aanzien van uw mogelijke uitkeringspositie.

Er bestaat geen profiel van een geslaagde zakenman in de dop, maar er zijn wel degelijk randvoorwaarden voor een goede start – op alle gebieden: administratief, commercieel, karakterologisch. In dit traject krijgt u een gestructureerd overzicht van alle onderwerpen, die gepaard gaan met een bestaan als ZZP-er. Het verplicht u tot niets; u kunt nadien wel of niet de gok wagen, zij het op basis van de juiste gronden.